Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ






Το ισχιακό νεύρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα νεύρα του ανθρωπίνου σώματος, που σχηματίζεται από σύμπλεγμα μικρότερων. Ξεκινάει από την κατώτερη μοίρα της σπονδυλικής στήλης την οσφυϊκή, περνάει πίσω από την άρθρωση του ισχίου, συνεχίζει στον γοφό μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών. Ο πόνος που γίνεται αντιληπτός στην πορεία αυτού του νεύρου ονομάζεται Ισχιαλγία, ανάλογα με την διάρκεια του μπορεί να χαρακτηριστεί σαν <οξεία - διάρκεια μικρότερη από έναν μήνα> ή <χρόνια - πόνος που συνεχίζεται τρεις μήνες μετά από αρχική του εμφάνιση>.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.physio.gr/article_read.asp?id=97

4 σχόλια:

  1. Μηπως θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε κάποιες ασκήσεις για την οξεία οσφυοισχιαλγία? Τι κάνουμε όταν ο πόνος είναι έντονος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο οξυ σταδιο απαγορεύεται ένα πρόγραμμα ασκήσεων. Συνίσταται κατάκλιση,ανάπαυση,φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση. Σύντομα θα αναρτήσω κάποιο πρόγραμμα με πολλές λεπτιμέρειες.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε:http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=296:2008-12-04-10-10-02&catid=57:2008-12-03-17-49-38
    http://www.elire.gr/info_det.php?di=27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποφέρω πραγματικά Κάποιες ασκήσεις η σωστή στάση ύπνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή